Com s'ha d'aplicar un fotoprotector?

El sol és una font d'efectes positius, però si el prenem massa pot ser perjudicial. Sobretot a l'estiu en tenim una dosis molt alta, és per això que et vull fer uns comentaris sobre les mesures de protecció que cal adoptar i com s'ha d'aplicar correctament un fotoprotector.

Com s'ha d'aplicar un fotoprotector?

  1. Triar el fotoprotector més indicat atenent al fototipus.
  2. Aplicar el fotoprotector a casa uns 30 minuts abans d'exposar-se al sol, i renovar l'aplicació cada dues hores.
  3. Fer-ho sobre la pell ben seca.
  4. Pensar en tots els racons, no estalviar-ne.
  5. Fer-ne servir, tot i que estigui núvol.
  6. No exposar-se al sol entre les 11 i les 15 hores.
  7. Protegir-se el cap amb un barret o gorra amb visera; els ulls amb ulleres adequades, i els llavis amb protector labial.
  8. Estar en moviment. No és gens aconsellable estirar-se al sol i mantenir-se immòbil durant hores.
  9. Beure aigua o líquids per evitar la deshidratació.
  10. Determinats medicaments poden provocar reaccions a l’exposició solar.

Fes servir cremes de protecció solar d'ampli espectre (UVB i UVA) i redueix el temps d'exposició al sol, en comptes d'allargar-ho. L'aplicació tòpica de les cremes de protecció solar és la més utilitzada per absorbir els raigs UVB, però alguns productes no absorbeixen eficaçment les radiacions UVA, de longitud d'ona més llarga. Si utilitzes una crema de protecció solar, convé escollir un factor de protecció elevat i ser conscient que es fa servir per protegir-se del sol, no per a bronzejar-se.

Si has d'estar molta estona o no tens protecció solar adequada, pots fer servir peces de vestir com barrets i samarretes de màniga llarga.

Protectors resistents a l’aigua

Un dels aspectes dels fotoprotectors que s’ha de considerar és la capacitat de quedar-se a la pell quan aquesta entra en contacte amb un mitjà humit (l’aigua del mar, de les piscines, o la suor), i això és conseqüència directa del seu excipient.

Hi ha dues classificacions possibles per als productes resistents a l’aigua:

  • Water-resistant: quan el fotoprotector no ha perdut la capacitat protectora (el seu FPS) després de 40 minuts de natació o estada continuada dins l’aigua. Per avaluar-lo es prova sobre l’esquena de banyistes que neden durant períodes de 20 minuts.
  • Waterproof: quan el fotoprotector actua durant més de 80 minuts després d’entrar en contacte amb l’aigua.

Es important senalyar que el producte protegeix la pell a l'aigua, però s'ha de reaplicar al sortir del mar o la piscina.

Productes per a després del sol

Aquests productes són cosmètics que tenen diversos principis actius, que actuen conjuntament amb la finalitat de calmar la cremor cutània i pal·liar i/o corregir les anomalies originades per l’agressió solar. Els efectes que busquen són: hidratar, refrescar, evitar la inflamació, cicatritzar i regenerar la pell.

A la nostra farmàcia et recomanarem els productes més adecuats per la teva pell. T'esperem!

Per a mes informació: www.mtfarmacia.com